Vochtbestrijding Burcht

Last van vochtige muren? Vochtige kelder? Ruiken muren muf en schimmelproblemen? Op zoek naar de beste vochtbestrijder?


Hoe kan je hier besparen op vochtbestrijding?

Waarom hier prijzen vergelijken

  • Uw offerte-aanvraag is 100% gratis en vrijblijvend
  • U ontvangt tot 4 offertes terug
  • U kan besparen op uw factuur
  • U komt in contact met lokale vochtbestrijders
  • U wint tijd en bespaart geld

Hoe de prijs van een vochtbestrijder vergelijken?

Over vochtbestrijding

Opstijgend vocht behandelen door muren injecteren in Burcht

Een veelvoorkomend probleem is opstijgend vocht aan de onderzijde van muren. Vooral kelders en verdiepingen die in aanraking komen met de aarde hebben vochtproblemen. Bij oude woningen komt dit door het ontbreken van een vochtkering, of ouderdom van de fundering/muur. Bij oude woningen is een muur onderkappen niet interessant en wordt er veelal overgegaan tot injecteren van de muren om opstijgend vocht te behandelen. Bij het injecteren van muren tegen vochtproblemen worden vele kleine gaatjes geboord in de muur en in die gaatjes wordt een vochtwerend product gespoten. Bij voorkeur onder hoge druk.

Vochtige muren behandelen door onderkappen in Burcht

In tegenstelling tot injecteren van muren tegen vocht kan er bij onderkappen van muren tegen opstijgend vocht niets meer passeren. Geïnjecteerde muren kunnen op sommige plaatsen alsnog vocht doorlaten en het vochtwerend product kan haar werking verliezen. Bij woningen die gebouwd zijn na de jaren 90 van de vorige eeuw wordt steeds een vochtkeringslaag geplaatst. Onderkappen is dus de standaard geworden om vochtige muren te bestrijden.

Doorslaand vocht behandelen door hydrofuge in Burcht ( gevel impregneren )

Een muur of gevel hydrofoberen, betekent dat je de gevel zal beschermen tegen de weersinvloeden. Hydrofoberen verkleint namelijk de kans op vochtproblemen in je gevel. Bij hydrofoberen en impregneren wordt een product aangebracht dat waterafstotend werkt. Ook vuil en mos maken geen enkele kans meer op je hydrofuge gevel. Belangrijk is dat de muren kunnen blijven "ademen" na het aanbrengen van het product.

Condensatievocht behandelen Burcht

Wil je schimmelplekken en vochtplekken door condensatievocht vermijden dan moet je de woning goed ventileren. Ook de luchtvochtigheid naar beneden halen zal zorgen voor minder aanslaand condensatievocht. Met andere woorden zal je condensatievocht behandelen door een ventilatiesysteem te installeren in je woning.

Schimmelbestrijding Burcht

Schimmels in huis zijn gevaarlijk voor je gezondheid en geven een muffe geur af. De basis voor deze schimmels is vocht. Om aan goede schimmelbestrijding te doen moet je dus het vocht in je woning aanpakken. Dit kan door af en toe de ruimte te ventileren met een open raam of deur al is dit geen blijvende remedie. Ook luchtontvochtigers werken niet afdoende. De beste oplossing is de woning of ruimte te ventileren met een ventilatiesysteem.

Vochtige en natte kelder behandelen Burcht

Bij renovatie van kelders past men vaak een kelderbekuiping toe. Kelderbekuiping bestaat er in om langs de binnenkant van de kelder een extra waterdichte cementlaag te plaatsen. Zo kan het grondwater niet meer doordringen tot in de kelder zelf. Voor men de vochtige en natte kelder behandelt met een kelderbekuiping, zal men eerst de oude bezetting zo veel mogelijk verwijderen. Als de kelderbekuiping is aangebracht moet er wel ventilatie voorzien worden in de kelder om zo het condensatievocht te kunnen verwijderen.

Vochtproblemen en ventilatie Burcht

Een gebrekkige ventilatie zorgt voor veel vochtproblemen. Veelal omdat ventilatie er voor zorgt dat overtollig vocht verwijdert wordt. Dit vocht kan komen van het koken, droogkasten, badkamers, … Ook personen geven vocht af, tot wel 4 liter per dag, en dus kan zelfs de slaapkamer, waar je 8 uur per dag vertoeft, last hebben van vocht. Grootste gevaar is dat het overtollige vocht zich zal vasthechten aan de muren en plafond waardoor er schimmelvorming komt.

Vochtige buitenmuren & scheidingsmuren

Vochtproblemen bij buitenmuren en scheidingsmuren hebben meestal te maken met opstijgend vocht dat je best aanpakt door onderkapping of door injectering. Ben je echter niet zeker of het vochtprobleem wel komt door opstijgend vocht, vraag je best advies aan verschillende leveranciers. Het zou zomaar kunnen dat een klein lek in het dak of dakgoot de grote boosdoener is. Naast het vocht in je buitenmuur of scheidingsmuur verwijderen moet je dus ook steeds de oorzaak aanpakken. Bij een scheidingsmuur betekent dit ook dat je samen met je buur de situatie moet bekijken. Gelukkig kan je dan ook de kosten delen...

Klik hier en vergelijk prijzen

Veel gestelde vragen

  • De prijs van vochtbestrijding hangt af van de toestand en van de gebruikte techniek om het vocht te verwijderen. Als je enkel opstijgend vocht wenst tegen te houden kan je rekenen op een prijs van 30 tot 50 euro per m². Wil je echter ook langdurige schimmels en vochtproblemen in de woning zelf aanpakken door een professioneel ventilatiesysteem dan moet je zeker een offerte opvragen bij verschillende vakmannen uit Burcht..

Kom in contact met de beste vochtbestrijders uit de regio Burcht

Vochtproblemen oplossen in een kelder, op gevels en scheidingswanden is best duur. Ook heeft elke gebruikte methode haar prijskaartje. Wat je best kan doen is verschillende offertes aanvragen en de prijzen in deze offertes vergelijken. Let er wel steeds op dat je ook naar de werking van voorgestelde methode kijkt. Je kan de prijs van injecteren niet vergelijken met de prijs van het onderkappen van een muur. Vraag desnoods verschillende offertes in Burcht per gebruikte methode.

Werken met de beste merken

  • Rubson
  • Aquaplan
  • Watertite 
  • Durbocem

Laatste vochtbestrijding offerte-aanvragen

Stijn uit Burcht: vochtproblemen studio

"Beste, wij hebben een studio waar veel vochtproblemen voorkomen. We hebben last van opstijgend vocht en schimmel aan de ramen. Graag hadden wij een vochtdiagnose laten uitvoeren. Bedankt Stijn."

Véronique uit Burcht: vocht slaapkamer

"Hallo, we hebben last van vocht / condensvocht in onze slaapkamers op het eerste verdiep. Blijkbaar kan het vocht niet weg. Welke methode stellen jullie voor om de problemen aan te pakken?"

Hilde uit Burcht: offerte hydrofuge

"Voor onze muur in de tuin zijn wij op zoek naar iemand die een hydrofuge kan aanbrengen zodoende de muur niet meer groen uitslaat en we geen vochtplekken meer in onze veranda hebben. Wij zoeken een professionele vakman uit onze buurt. Kunnen jullie ons helpen?"

Dirk uit Burcht: opstijgend vocht

"Onze woning vertoont tekenen van vochtschade, waarschijnlijk door opstijgend vocht. Graag hadden we een juiste diagnose en behandeling ontvangen. Wij wonen niet zelf in de woning, maar verhuren deze."

Lieven uit Burcht: vochtprobleem dak

"Beste, wij hebben een aanhoudend vochtprobleem in onze slaap- en logeerkamer. Oorzaak: lekkend dakmembraam? Condensvocht? Wij hadden graag hierin uw advies en iemand die de problemen kan oplossen."

Vochtbestrijding Burcht
4 (80%) 5 stemmen

Klik hier en vergelijk prijzen

Offertes vergelijken