Mazouttank keuren? Vergelijk de tankkeuring prijs

Vergelijk de mazouttank inspectie & keuring prijzen bij erkende keurders in uw regio en bespaar

Waarom hier prijzen vergelijken

  • Uw offerte-aanvraag is 100% gratis en vrijblijvend
  • U ontvangt tot 4 offertes terug
  • U kan besparen op uw factuur
  • U komt in contact met erkende technici 
  • U wint tijd en bespaart geld

Hoe de mazouttank keuren prijs vergelijken

Tankkeuring nodig?

Keurder mazouttankBij de ingebruikstelling van een nieuwe mazouttank of stookolietank is het in sommige gevallen de keuring en inspectie van een mazouttank verplicht. Erkende techniekers komen bij jou langs om jouw stookolietank te inspecteren en te controleren op gebreken zoals een slechte aansluiting, lekkages mazouttank, vocht en water in de mazouttank nagaan, inspectie op slib en bezinksel, verstopte filters en verluchting controleren enz... Na de keuring ontvangen je een keuringsverslag of rapport of je aan de regelgeving voldoet. Je ontvangt dan ook een groen, oranje of rood merkplaatje.

Alle soorten keuringen

Verloop inspectie & keuring stookolieketels

Een keuring van een mazouttank door een erkende technicus is een grondige inspectie om ervoor te zorgen dat de tank veilig en in overeenstemming met de wettelijke voorschriften functioneert. Het proces omvat doorgaans de volgende stappen:

Visuele inspectie: De technicus begint met een visuele inspectie van de mazouttank en de omgeving. Hierbij wordt gekeken naar tekenen van lekkages, corrosie, beschadigingen en mogelijke milieu-impact.

Metingen: Er worden metingen uitgevoerd om de niveaus van de mazout en eventueel water in de tank vast te stellen. Dit helpt bij het beoordelen van de tankinhoud.

Druktest: Sommige keuringen omvatten een druktest om de integriteit van de tank te beoordelen. Hierbij wordt de tank onder druk gezet om eventuele lekkages te detecteren.

Controle van aansluitingen: De technicus controleert alle aansluitingen, kleppen en leidingen om ervoor te zorgen dat ze goed functioneren en geen lekkages vertonen.

Advies: De technicus maakt vaak rapportage van de bevindingen en kan aanbevelingen doen voor eventuele reparaties of verbeteringen.

Na de keuring ontvang je een keuringsrapport dat de staat van je mazouttank samenvat en eventuele actiepunten vermeldt. Een tijdige keuring zorgt ervoor dat potentiële problemen worden geïdentificeerd en aangepakt, waardoor de veiligheid en efficiëntie van je tank behouden blijven.

Keuring ondergrondse mazouttanks

Wanneer je een ondergrondse mazouttank of stookolietank onder de grond bezit, is het van uiterst belang om regelmatige keuringen te laten uitvoeren. Deze tankinspecties worden doorgaans uitgevoerd door erkende technici of keurders met expertise in tankkeuringen. De keuring van ondergrondse mazouttanks is van belang om ervoor te zorgen dat je tank in goede staat verkeert en geen potentiële gevaren met zich meebrengt. Tijdens een keuring zal de keurder een grondige inspectie uitvoeren om eventuele problemen te ontdekken. Dit kan variëren van water in de tank, corrosie aan de tankwand tot lekkages of andere gebreken die de veiligheid en het milieu in gevaar kunnen brengen. Door periodieke keuringen te laten uitvoeren, kun je potentiële risico's tijdig opsporen en aanpakken voordat ze ernstige schade veroorzaken.

Keuring bovengrondse mazouttanks

Als je een bovengrondse mazouttank of stookolietank hebt, is het van groot belang om regelmatig een tankkeuring te laten uitvoeren. Deze keuring wordt meestal uitgevoerd door erkende technici of keurders die gespecialiseerd zijn in tankservice. De keuring van bovengrondse mazouttanks is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je tank veilig en milieuvriendelijk blijft functioneren. Tijdens de keuring zal de keurder een grondige inspectie uitvoeren om eventuele problemen of defecten op te sporen. Dit kan variëren van roestvorming aan de tankwand tot lekkages of andere tekortkomingen die de veiligheid in gevaar kunnen brengen. Door regelmatige keuringen uit te laten voeren, kun je potentiële tankproblemen vroegtijdig identificeren en aanpakken voordat ze ernstige schade veroorzaken en kosten met zich meebrengen.

Offertes vergelijken

Keurders & erkende technicus vinden in jouw buurt

Offerte aanvragen