Prijs dakontmossing Deinze vergelijken

Last van mos op dak? Wat kost het ontmossen van daken in Deinze?


Hoe kan je hier besparen op daken ontmossen?

  • Uw offerte-aanvraag is 100% gratis en vrijblijvend
  • U ontvangt tot 4 offertes terug
  • U kan direct besparen op de werken
  • Komt in contact met ontmossers uit Deinze
  • U wint tijd en bespaart hier geld

Klik hier en vergelijk prijzen

Over dak ontmossen en reinigen

Waarom je dak ontmossen?

Je dak ontmossen heeft vooral het voordeel dat je dak veel langer in perfecte staat zal verkeren. Zo vermijd je waterinfiltratie en loskomende leien of pannen. Mos kruipt namelijk tussen de pannen en zorgt voor gaten en openingen in je dak. Ook kunnen er barsten ontstaan in je dakpannen. Door je dak te ontmossen, krijgt je dak ook direct een nieuwe deklaag. Deze deklaag beschermt je dak nog beter tegen zure regen en je dak zal er ook zo goed als nieuw uitzien. Los van dit alles zal je dak ook nog eens een visuele controle van dichtbij ondergaan door de ontmossers uit Deinze die werken op je dak. Als laatste geeft een goed onderhouden dak ook recht op de verplichte fabrieksgarantie van je dak.

Hoe je dak ontmossen?

Algen, mossen en korstmossen houden van een vochtige omgeving. Voor je dak betekent dit meestal dat de noordkant bedekt zal worden met mos. Om het mos te verwijderen moet je eerst je dak behandelen met een moswerend product. Dit product zal al de mossen, algen en schimmels op je dak doden en zo komen ze ook los van je dakbedekking. Na deze fase zal je de dode vegetatie moeten verwijderen van je dak. Je dak reinigen doe je door middel van een hogedrukreiniger. Je spuit hier naar beneden toe zodat je geen water onder de dakbedekking blaast. Als laatste kan je ook nog eens een extra beschermlaag of coating aanbrengen op je dak. Dit is niet noodzakelijk maar geeft een prachtig aanzicht en verlengt de levensduur van je dak.

Dakpannen ontmossen Deinze

Dakpannen ontmossen is op zich eenvoudig maar je moet wel enkele regels in acht nemen. Kan je dit niet, dan laat je de klus van dakpannen reinigen best over aan een specialist. Zo moet je veilig op je dak kunnen werken en moeten je dakpannen stevig genoeg zijn om je gewicht te dragen. Als je dakpannen laat ontmossen door een dakontmosser uit Deinze dan is deze ook verzekerd tegen eventuele schade aan je dakpannen. Zorg er voor dat bij het verwijderen van de mossen, algen en schimmels met een hogedrukreiniger niet onder de dakpannen gespoten wordt omdat je zo de dakpannen los kan maken en je dak beschadigen.

Leien ontmossen Deinze

Leien zijn onderhevig aan mos en dit mos moet je zo snel mogelijk verwijderen want ze beschadigen je leien. Bij het ontmossen van zowel kunstleien als natuurleien moet er ook een nieuwe deklaag/coating aangebracht worden zodat je dak in perfecte conditie blijft. Bij het ontmossen van leien is het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met het soort lei, de ligging en de hellingsgraad.

Dak coaten Deinze

Bij het ontmossen van je dak denk je niet direct aan een nieuwe coating voor je dak. Een nieuwe dakcoating kan je dak echter met vele jaren verlengen. Zo zal mos niet zo snel de kans krijgen en ziet je dak er zo goed als nieuw uit. Een nieuwe dakcoating is zeker aan te raden na het ontmossen van je dak. Omwille van de reiniging van je dak, zal je dak kwetsbaarder zijn voor de weersomstandigheden. Geultjes en barsten waar vroeger mos zat, liggen open. Een nieuwe dakcoating lost dit probleem op.

Wanneer je dak ontmossen?

Er zijn enkele regels te volgen over wanneer je best je dak laat ontmossen. Zo vermijd je best extreme weersomstandigheden zoals veel wind, harde regen, sneeuw en zeker vorst. Het is vooral zaak dat de gebruikte detergenten en chemicaliën de tijd krijgen om hun werk te doen en dit bij de temperatuur die ze nodig hebben. Doorgaans is dit tussen 5 en 30 graden. Daarnaast moet het ook voor de vakman veilig zijn om op het dak te gaan. Wanneer je het dak ontmost hangt dus veel af van het weer. De herfst of zomer zijn wel interessante seizoenen om je dak te ontmossen omdat je zo je dak klaar maakt voor de winter.

Dak reinigen Deinze

Een dak krijgt het letterlijk zwaar te verduren door de jaren heen. Niet enkel mos en algen hameren hard in op je dak. Ook vorst of andere extreme weersomstandigheden breken je dak af. Zo wordt de dakbedekking poreus en fragiel. Om je dak terug in goede staat te krijgen moet je het dak ontmossen, reinigen en voorzien van een nieuwe dakcoating. Vooral het reinigen van je dak zorgt er voor dat alle schimmels, stoffen en ophopingen verwijdert worden. Het dak reinigen doe je meestal met een hogedrukreiniger of speciaal daarvoor ontworpen daksproeiers. Je dak reinig je van boven naar beneden om waterinsijpeling te vermijden.

Klik hier en vergelijk prijzen

Veel gestelde vragen

  • Een dak ontmossen is niet duur. De prijs voor je dak te ontmossen ligt tussen de 8 - 10 euro per m². Er dient echter ook rekening gehouden worden met de verplaatsing, bereikbaarheid van het dak en de kwaliteit van de gebruikte chemicaliën/reinigingsmiddelen. Sommige ontmossers uit de regio Deinze rekenen ook een prijs uit per uur en leggen deze vast in een offerte. De prijs van een dak ontmossen wordt ook beïnvloedt door eventuele extra diensten die geleverd worden. Zo kan de ontmosser je dak inspecteren op gebreken of een extra stevige dakcoating aanbrengen. Om een correcte prijs te bekomen dien je meerdere prijzen voor dak ontmossen te vergelijken.

Kom in contact met de beste ontmossers uit de regio Deinze

Een correcte prijs voor je dak te ontmossen krijg je enkel als je goed verschillende dakontmossers vergelijkt. Net daarom is het belangrijk om verschillende ontmossers aan te spreken met één offertedienst. Zo krijgen ze allemaal dezelfde offerte en kan je perfect hun diensten vergelijken. We beschikken of veel leveranciers maar kiezen enkel deze die in aanmerking komen voor jouw offerte voor dakontmossing. Hierbij houden we rekening met je locatie, de dakbedekking en gewenste prijs.  

Laatste offerte-aanvragen

Ronald uit Deinze: dak schilderen

"Beste, de kleur van onze dakpannen is niet meer wat het geweest is. Graag hadden wij een dakcoating prijsofferte gekregen van een professionele vakman. Bedankt Ronald."

Wilfried uit Deinze: mos op hellend dak

"Hallo, we hebben last van mossen en algen op ons dak waardoor de dakgoten verstopt raken en het water van onze regenput zwart ziet. Wat kost een dakontmossing, graag een offerte?"

Griet uit Deinze: vuil dak door vogels

"Wij hebben last van vogels op ons dak waardoor er vogelpoep op blijft hangen. Dit geeft geen nette indruk kunnen jullie ons helpen om ons in contact te brengen met een dakreiniger?"

Dirk uit Deinze: prijs dak ontmossen

"Vooral korstmos en een hardnekkige groene kleur op onze dakpannen zijn gewoonweg niet weg te krijgen. Kunnen jullie een specialist sturen en een offerte opmaken om de vervuiling en de groenaanslag te verwijderen? Merci Griet"

Lieve uit Deinze: dak schoonmaken

"Beste, wie kan ons vuil dak schoonmaken? Graag ook nadien behandelen met een anti-mos product en een coating."

Dakreiniging Deinze
4 (80%) 5 stemmen

Klik hier en vergelijk prijzen