Offerte nodig? Bel gratis☎ 0800 61 219

Ruimdienst Tienen: septische put ledigen & onderhoud beerput

Ruimdienst Tienen

"Een ruimdienst in Tienen staat in voor tal van diensten voor mensen met een volle septische put, vuile regenwaterput, vetputten, rioleringen en afvoerbuizen. De ruimdienst staat in voor het ledigen van de septische put, beerput ledigen en het reinigen en ontsmetten van regenputten. Maar ook wie last heeft van geurhinder en geurtjes in huis kan er beroep op doen."

Offertes vergelijken

Hoe kan je hier besparen op een ruimdienst

  • Uw offerte-aanvraag is 100% gratis en vrijblijvend
  • U ontvangt tot 4 offertes terug
  • U kan direct besparen op de ruimwerken
  • Komt in contact met ruimdiensten uit Tienen
  • U wint tijd en bespaart hier geld

Klik hier en vergelijk prijzen

Snelle ruimdienst uit Tienen nodig?

Ledigen van septische put in Tienen 

Een volle septische put kan geurhinder en wateroverlast teweegbrengen. Een veel voorkomend probleem is een verstopte wc of het slecht wegspoelen van het toilet. Een volle beerput reinigen door een ruimdienst is dan snel noodzakelijk. Men raad aan om de septische tank om de 2 jaar te laten ruimen voor een septische tank van normale grootte. Een grote septische put laat je best om de 4 jaar ledigen. Een verstopping in de rioleringsbuizen kan ook voorkomen. Door het gebruik van slecht wc-papier, verf, oliën, vetten, het doorspoelen van vochtige doekjes of maandverbanden, kan een verstopte afvoer van je septische put teweegbrengen. Een snelle ruimdienst staat in voor het ledigen van septische putten, het verhelpen van verstopte beerputten, en het opsporen en uitspuiten van verstopte rioleringsbuizen.

Ledigen van regenwaterput in Tienen 

Regenwater wordt opgevangen in de regenwaterput. Na verloop van tijd zal zich een sliblaag afzetten op de bodem van de regenput. Stof, vuil, mossen en algen vloeien na een hevige regenbui via de dakgoten en regenwaterafvoer in de regenput. Het vuil zet zich op de bodem vast. Bij extreem droog weer zakt het waterpeil van de regenput en kan het voorvallen dat, indien je wc of wasmachine op regenwater is aangesloten, er vervuild bruin of zwart water door de pomp wordt opgetrokken. Met als gevolg een stinkende was en zwart spoelwater. Bovendien kan het zijn dat het regenwater stinkt. In dat geval is de regenwaterput reinigen de beste optie. Je laat de regenput ledigen door een ruimdienst of ontstoppingsdienst. Andere problemen kunnen ook voorkomen, denk maar aan een verstopte afloop van de regenput, een verstopte filter, of een verstopte toevoer door bijvoorbeeld een obstakel of bladeren. De ontstopper zal een dakreiniging voorstellen of het laten ontmossen van daken. Hij ontstopt verstopte regenafvoeren en toe- en afvoeren van de regenput. Bovendien zal hij de filters van de regenput vervangen.

Ledigen van vetputten in Tienen 

Bij zowel particulieren en bedrijven ( horeca ) kunnen vetputten voorkomen om vet en vervuiling op te vangen uit afvoerbuizen en rioleringsbuizen. In de horeca worden bij gebruik van grootkeukens dergelijke putten gebruikt. Na verloop van tijd kan de vetvangput vol of verstopt zijn. Volle of verstopte vetputten laat je het best ledigen en ruimen door een ruimdienst. Zowel ondergrondse vetvangputten als bovengrondse vetputten kunnen gereinigd worden. Een verstopte toevoer of afvoer? Laat je vetafscheider reinigen of vetput legen door een vakman.

Ledigen van vijvers in Tienen

Er kunnen tal van redenen zijn waarom een gracht, sloot ledigen of vijver leegpompen en reinigen aan de orde is. Denk maar aan een te laag waterpeil door lekkage of beuk van vijverfolie of oeverbescherming. Na het ruimen van de waterpartij kan je je vijver onderhoud uitvoeren. Maar ook de ophoping van natuurlijk afval zoals takken en bladeren kunnen ervoor zorgen dat het waterpeil te laag wordt en het water vervuild geraakt. Dan dient het verwijderen van de sliblaag te geschieden. Je vijver laten ledigen komt ook het leven ten goede van vijvervissen en andere waterdieren. Troebel water bevat te weinig zuurstof voor plant en dier. Je vijver leegpompen laat je uitvoeren door een ruimdienst uit je buurt. 

Ledigen van kelders Tienen

Wie te maken heeft met water in de kelder ( kruipkelder, préfabkelder, wijnkelder... - , zal een muffe geur waarnemen. Bovendien is stilstaand water ideaal voor de groei van schimmels en de aanwezigheid van schimmels in de kelder. Een vochtige kelder kan te wijten zijn aan opstijgend vocht, een gebrekkige kelderdichting, lekkage van afvoerbuizen of door werken aan de openbare riolering. Wie water in de kelder staan heeft, moet de kelder ledigen of het water in de kelderwater oppompen. Een ondergelopen kelder ontstaat ook na een hevige regenbui. Slib, zand en modder in de kelderruimte zal door middel van leegpompen van kelders het probleem verhelpen.

Ben je op zoek naar een snelle ruimdienst of een spoedinterventie? Vraag hier een offerte aan bij een ruimdienst in Tienen.

Offerte ruimdienst Tienen vergelijken