Pleisterwerken De Panne

Hoe kan je hier besparen op pleisterwerken?

  • Uw offerte-aanvraag is 100% gratis en vrijblijvend
  • U ontvangt tot 4 offertes terug
  • U kan direct besparen op de werken
  • Komt in contact met stukadoors uit De Panne
  • U wint tijd en bespaart hier geld

Klik hier en vergelijk prijzen

Over pleisterwerken

Binnenmuren pleisteren

Na het optrekken van het binnenmetselwerk in snelbouwstenen in bijvoorbeeld gebakken aarde wordt bij nieuwbouwprojecten meestal gekozen voor een muurafwerking in standaard wit pleisterwerk. Dit in de leefruimte, gang, slaapkamers, badkamer, garage... Door middel machinale druk wordt vloeibare gips in de vorm van spuitpleister op de muren gespoten en vervolgens mooi glad getrokken. Alle oneffenheden worden achteraf door de plakker mooi weggewerkt zodoende de binnenmuren een mooi en egaal oppervlak krijgen. Nadien kan je de binnenmuren zonder problemen schilderen of behangen. Maar tijdens renovatiewerken kiest men zeer veel voor muurpleister, of je nu te maken hebt met rechte, ronde of schuine binnenmuren.

Gyproc pleisteren

In de afwerkingsfase van een nieuwe woning te De Panne of renovatie, is Gyproc een zeer dankbaar product. Het zijn gipsplaten die snel en makkelijk verwerkt kunnen worden. Bovendien is het een vrij goedkoop afwerkingsproduct. Het kan gebruikt worden als afwerking- plaatmateriaal van een bestaande wand, ook wel de Gyproc-voorzetwand genoemd maar er worden ook valse scheidingswanden van gemaakt. De Gyprocplaten worden tegen een Metal-stud wand of frame geplaatst. Ook om een vals plafond te maken kunnen gipsplaten een goed alternatief zijn. Eens de platen tegen het frame gemonteerd zijn, dienen alle oneffenheden en boorgaten manueel weggewerkt te worden. Door middel van plamuursel en bijhorende plamuurwerken worden alle voegen en gaatjes netjes weggewerkt. Nadien kan alles mooi afgewerkt worden met vliesbehang of met schilderwerk.

Plafond pleisteren

Zowel plafonds in een nieuwbouw als verbouwing moet afgewerkt worden om te kunnen schilderen of behangen denk maar aan het betonnen strokengewelf, potten en balken uit gebakken aarde, Gyplat-platen... Plafonds pleisteren behoort tot één van de meest gevraagde werkzaamheden aan de plafonneerder uit De Panne. Er wordt vloeibare spuitpleister machinaal tegen het plafond aangebracht en vervolgens manueel met een lange lat gladgestreken. Niet alleen nat pleisteren maar ook het droog afwerken en stucen van een vals plafond in gipskartonplafonds is een veel gevraagde taak aan de plakker. Een plafond stucen is écht specialistenwerk en laat je het best over aan een vakman indien je een mooi resultaat wenst te bekomen.

Vochtwerende binnenbepleistering

Vochtwerend pleisterwerk wordt toegepast in ruimtes die een hoge luchtvochtigheid bevatten, denk maar aan een badkamer, kelder of een keukenruimte. Het vocht dringt minder snel in het pleisterwerk waardoor de kans op condensatie en bijhorende schimmels minder groot is dan bij traditioneel pleisterwerk. Is de pleister op basis van cement dan wordt dit procédé ook wel cementeren genoemd. Je kan de vochtwerende pleister ook gebruiken tijdens de afwerking van binnenmuren die een vochtbehandeling ondergaan hebben. De gips is ideaal om muren die gevoelig zijn of een hoge kans hebben op opstijgend vocht af te werken. De kans op zouten, uitbloeiingen, schimmel wordt hierdoor bijzonder klein.

Nieuwbouw pleisterwerken

De nieuwe muren en plafonds van nieuwbouwprojecten worden afgewerkt met pleister omdat het op zeer veel soorten dragers kan gebruikt worden. Denk maar aan het pleisteren van steen en beton in een nieuwbouwwoning of nieuwbouw appartement. Een stucadoor uit De Panne pleistert alle nieuwe muren en plafonds mooi glad volgens de "regels der kunst". Bij een nieuwbouw dien je wel een bepaalde droogtijd te respecteren vooraleer je overgaat tot het schilderen of behangen van pleisterwerk. De droogtijd is ook zeer afhankelijk of het pleisterwerk tegen nieuw gemetste muren wordt aangebracht of tegen bestaande muren die reeds uitgedroogd zijn. Je kan het droogproces eventueel versnellen door de plaatsing van een bouwdroger. Een bepleisterde wand droogt altijd van binnen naar buiten. Het is niet omdat de pleister droog is dat de rest van de wand dat ook is. Zorg alvast voor een goede verluchting van de nieuwbouw, dit zal de droogtijd een stuk versnellen.

Soorten pleisterwerken

Pleisterwerk kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Niet alleen nieuwe binnenmuren maar ook bestaande binnenmuren kunnen tijdens een renovatie bepleistert worden. Ook speciale uitvoeringen zoals het pleisteren van een boog, het uitplakken van een deuropening of het afwerken van een raamopening, dagkanten, ronde hoeken, plafonds met inbouwspots, lichtstraten en dakopeningen, erkers, scheidingsmuren, schouwmantels, trapopeningen... behoren tot de taken van de vakman.

Klik hier en vergelijk prijzen

Veel gestelde vragen

  • Je dient op een kost tussen €5 en €15 / m2 te rekenen voor het laten uitvoeren van pleisterwerken door een vakman. De stukadoor gebruikt hierbij spuitpleister die machinaal wordt aangebracht en vervolgens mooi glad, egaal en behangklaar wordt gemaakt om verder af te werken.

Kom in contact met de beste plakkers uit de regio De Panne

Kom via ons vrijblijvend in contact met de beste stukadoors in de regio De Panne. Alle stukadoorbedrijven en plakkers worden gecontroleerd op gezondheid van hun bedrijf, inschrijving in de Kruispuntbank en aan de hand van reviews. Zij zouden graag jouw offerte-aanvraag willen ontvangen en jouw een vrijblijvende offerte bezorgen.

Werken met de beste merken

  • Knauf
  • Gyproc
  • Beamix
  • Aquaplan

Laatste stucwerken offerte-aanvragen

Erik: nieuwbouw pleisteren

"Wij zijn op zoek naar een stukadoor voor het behangklaar pleisteren van de muren van een nieuwbouwproject. Het gaat om ongeveer 4 appartementen. Bedankt Erik."

Jan: pleisterwerk herstellen na vochtschade

"Hallo, we hebben last van vochtplekken in het plakwerk van de muren van een oude boerderij. Volgens mij moet alle pleisterwerk tot op een hoogte van 1 meter afgekapt worden. Is het mogelijk een offerte op te maken om een idee van de prijs te weten?"

Nico: Afwerken Gyprocplaten

"Voor een zolderrenovatie, dienen alle gyprocplaten geschuurd en afgewerkt te worden. De bedoeling is alles wordt geschilderd. Wij zoeken een professionele plakker uit onze buurt."

Anne: keuken stucen

"Hey, we hebben een nieuwe aanbouw laten plaatsen aan onze bestaande woning. Deze zou geplakt moeten worden. De keukenruimte is ongeveer 12m2 groot. Graag een offerte voor het bepleisteren van onze keuken."

Ilse: renovatie bezetten

"Voor een renovatieproject van een woning uit de jaren 60, zoeken we iemand voor het bezetten van alle muren op het gelijkvloers. Daar waar onvoldoende geïsoleerd, dient er extra isolatie geplaatst te worden."

Pleisterwerken De Panne
4 (80%) 5 stemmen

Klik hier en vergelijk prijzen